Description:
Isomalt sugar E953, ST-M
Use:
It is especially good for working of sugar showpieces, decorative dessert, diabetic products
Unit:
2 kg bag
Ingredients:
isomaltose E953
Directions:
Can be slightly laxative in larger quantities.
Service:
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Nutritional information per 100 g
Energy: |
236 kj / 985 Kcal |
Fatt: |
0 g |
Saturated fat: |
0 g |
Carbohydrates: |
98 g |
Sugar: |
0 g |
Protein: |
0 g |
Salt: |
0,25 g |
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Isomalt Zucker kochen - mit Anleitung und Rezept
Bevor Sie mit dem Arbeiten beginnen, überprüfen Sie, ob alle Zutaten und Werkzeuge vorhanden sind.
In einer Kasserole / Topf 1 kg Isomalt (sweetART Artikel 04040) in kleinen Mengen nacheinander zum Schmelzen bringen.
Wenn der Isomalt geschmolzen ist (Achtung sehr heiß, große Verbrennungsgefahr) Wasser und Weinsteinsäure (sweetART Artikel 02170) einrühren.
Sollte der Isomalt eine Farbe bekommen, dann zuvor das Wasser mit wasserlöslicher Farbe (sweetART Artikel 02159) einfärben.
Den Isomalt Zucker mit Hilfe eines Thermometers (sweetART Artikel 02230) auf 150 °C kochen.
Den fertig gekochten Isomalt zum Abkühlen auf eine Silpatmatte (sweetART Artikel 02210) gießen und einige Male zusammenschlagen.
Den ca. 70 °C heißen Isomalt mit Hilfe von Handschuhen (sweetART Artikel 02190) zum Seidenglanz ziehen. Danach den fertig gezogenen Isomalt in kleine Stücke schneiden. Fertig abkühlen lassen.
Nun kann mit Hilfe Zuckerzieh Zubehör (sweetART Set groß, Artikel 02010, Artikel Set klein 02011) das Zuckerblasen und Zuckerziehen beginnen.
Sollten Sie weitere Hilfe benötigen, so helfen wir Ihnen gerne weiter, oder Sie besuchen bei sweetART ein Seminar zum Zuckerziehen, Zuckerblasen, Zuckergießen.
What is Isomalt?
Isomalt (Isomaltose) is a sugar substitute obtained from beet sugar. Isomalt is a sugar alcohol with the formula C12H24O11. Isomalt is produced in a two-stage process: an enzymatic treatment of sucrose is followed by hydrogenation. The resulting principal components of Isomalt are 6-0- α-D-glucopyranosyl-D-sorbitol (1.6-GPS) and 1-0- α-D-glucopyranosyl-D-mannitol dehydrate (1.1-GPM).
Isomalt is granular and can be melted by heating to a clear liquid. If it cools again, the isomalt becomes firm and hard again. Ideal for sugar-free sweets or bakery products.
In contrast to sugar, Isomalt is only slightly hygroscopic (water-forming) and tans only at a high temperature of about 270 ° C. Dessert sugar decoration or isomalt sugar show pieces hold much longer than a normal sugar creations from sucrose sugar. Isomalt crystallizes slowly. Isomalt can also be laxative in excessive consumption.
Isomalt is very tooth-friendly and causes the insulin level to rise only slightly.
Isomalt is therefore ideally suited for diabetics. Isomalt is 100% vegan, kosher and halal.
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